Als crealist wil ik op een proactieve, creatieve, realistische en soms provocatieve wijze nieuwe inzichten creëren. Wanneer je minimaal drie keuzes hebt zijn problemen als sneeuw voor de zon verdwenen.

"Een coach is er niet om te vertellen hoe goed hij of zij is. De coach is er om het beste uit de individu of het team te halen. Wanneer een hindernis weg is, is de weg vrij voor groei." 

Creativiteit

​Vaak gebruiken we woorden als altijd, nooit en iedereen. We generaliseren dan enorm en het lijkt of er dan geen tussenweg is. Als altijd alles verkeerd gaat dan kun je moedeloos worden. Een coach onderzoekt de interne communicatie om zo tot keuzes te komen en inzicht.

Als eerste is het belangrijk om te ontdekken binnen welke context een probleem ontstaat. Voorbeelden: 

  • ​Jan praat honderduit met zijn vrienden, maar bij zijn manager durft hij niets te zeggen. Dus Jan kan dus praten, maar binnen een bepaalde context blokkeert het.
  • Gerda belt  uren met de familie, maar die belangrijke klant bellen geeft slapeloze nachten.
  • ​George tapt geweldige moppen in de kroeg, maar die presentatie bij de klant...
  • ​Joke organiseert haar eigen werk prima, maar effectief delegeren lukt haar totaal niet.
  • Martin weet altijd iedereen raad te geven, maar zelf zit hij diep in de put.

​Mindset Power Pyramid

​Het enige model dat over persoonlijke en zakelijke groei gelegd kan worden.

De basis is de "oude" kern met missie, visie en doelstellingen. Dan komt er een impuls naar "anders willen", omdat je mogelijkheden ziet met bepaalde resultaten.Nu kan het zijn dat je het ziet, maar geen actie onderneemt. 

Met dit model vind je feilloos het dat onderdeel wat groei tegenhoudt.