fbpx

​Je wilt snel professionele hulp? Een nieuwe kijk? Nieuw inzicht?
Out of the box ideeën? Reorganisatie? Dan is het
inhuren van een interim een goed plan.


Albert Buschgens

Dertig jaar ben ik bezig als ondernemer / crealist. Ik vind het heel belangrijk dat ik tussen de mensen sta. Ten eerste ik ben een mensen-mens en wil graag voelen wat er speelt, maar bovenal, de medewerker is de belangrijkste schakel in het bedrijf. Je kan nog zo'n mooie lamp ophangen, maar als niet alle schakelaars op aan staan dan zal het licht nooit schijnen op het doel dat je voor ogen hebt.

Zoals al eerder omschreven ben ik hard-wired om nieuwe ideeën de wereld in te brengen en daarbij de mensen om mij heen te motiveren en enthousiasmeren. Vanuit mijn jarenlange ervaring als coach heb ik keer op keer gemerkt dat collega's altijd warm te maken zijn voor verandering.

Ieder mens wordt gedreven door hun intrinsieke waarden. Het is als manager daarom altijd de kunst om uit te vinden wat deze waarden zijn. Wanneer deze gevonden zijn en de verandering sluit daarop aan, dan is verandering een vanzelfsprekendheid. Het is een vanzelfsprekendheid omdat het een verandering is die dan ook gedragen wordt de medewerker zelf.

​Mijn ervaring

Mijn carrière startte na het afronden van mijn opleiding als vliegtuigbouwkundig ingenieur. In de vliegtuigbouw kwam ik niet want ik koos voor de olie en gas. Ik startte in 1986 als sales engineer en hield me bezig met het ontwerpen van gecompliceerde systemen, calculeren ervan, het offreren en afsluiten. Ook de nazorg hield ik dichtbij gezien ik het belangrijk vond dat mijn klanten de kwaliteit kregen die zij bestelden.

Al snel kreeg meer ruimte om internationale klanten te bezoeken, beurzen te organiseren en de portfolio uit te breiden. Tot 1993, nadat ik 4 jaar sales manager was, ben ik bij dit bedrijf vertrokken en een nieuw bedrijf gestart. Dit bedrijf noemde ik Netherlocks Safety Systems (Nu Sofis). Hier wilde ik echt mijn talenten en passie laten vloeien. Nieuwe producten ontwerpen, deze patenteren, produceren en internationaal vermarkten

Al snel had ik mijn plaats in deze niche verworven en groeide Netherlocks uit van een 1 man zaak naar 50 medewerkers. Omdat ik over heel de wereld mijn producten verkocht stelde ik 30 agenten aan om de verkoop en lokale assistentie te verzorgen. Daarnaast opende ik een vestiging in Houston, Beijing en Abu Dhabi.

Het is evident dat een bedrijf starten, opzetten, producten ontwerpen, projecten managen of mensen aansturen een leercurve is. Ik wil deze hoeveelheid professionele bagage dan ook met anderen delen. Niet alleen bouwde ik de ervaring op in de olie en gas, maar ook in de coaching wereld en het theater.

​Reorganisaties

Het zou te mooi zijn als alles allemaal goed zou zijn gegaan in al die jaren als ondernemer. Nee, natuurlijk heb ik ook een aantal tegenslagen gehad, maar dan gaat het om nuchterheid en feiten. Weten welke stappen te ondernemen om de blokkade weg te nemen en nieuwe stappen te maken naar meer omzet en hogere winsten. ​Reorganiseren is nooit leuk, maar het kan ook nieuwe kansen bieden.

Naast vliegtuigbouwkundig ingenieur heb ik me ook ingezet als websitebouwer/marketier/coach/therapeut. De studies die ik daarin gedaan heb zijn o.a.

  • Executive Trainingen in Groot Brittannië, Amerika en China
  • NLP trainer, master & practitioner
  • ​NLP master coach
  • ​Enneagram trainer
  • ​Gediplomeerd hypnotherapeut
  • ​Social media marketing
  • ​Marketing automation
  • Business coaching