fbpx

Wanneer jij een doel hebt, dan is het
alleen de mindset die bepaalt of je
het realiseert of niet!

Waarom High Achiever Coach

Soms vraag je je weleens af waarom je doet wat je doet. Ook ik. Ook ik vroeg me af waarom ik altijd een High Achiever Coach wilde zijn. Waar komt die motivatie vandaan om mensen te helpen naar ultieme prestaties. Om ze te stretchen tot het maximale.

Wat mij betreft begint dit natuurlijk bij jezelf - het zit in je DNA. Ga je voor een gemiddelde of wil je het maximale halen. Doe je er alles voor om de beste versie van jezelf te worden. doe je die "extra mile". 

Of ik nu terugkijk op mijn sportervaringen en werkervaringen, kan ik zeggen dat ik voor het uiterste ging, en nog ga. Is dat perfectionisme? Nee! Het is een weten dat er meer in je zit dan dat er op dat moment uitkomt.

Ah  joh, was best goed... Grrr...

In mijn sport tijd had ik mijn coaches die mij steeds verder stuwden. Daar nam ik ook geen genoegen met: “Ah joh, je doet het hartstikke goed voor een….” Grrr… ik krijg daar rillingen van over mijn rug. Vergelijk me niet met een ander. Ik wilde goed, beter en best! Ik wilde dat en daar gaat het om. Net als jij. Als jij met mij werkt moet je dat ook willen. Doelstellingen zetten en hieraan committeren. De discipline hebben om er hard voor te werken. 

Dus als ik verder wilde groeien dan had ik coaches nodig die mijn irreële belemmeringen blootlegden en die mij voortstuwden. Ook later in mijn carrière als ondernemer was het van essentieel belang dat ik met ondernemers sparde dit met het bijltje gehakt hadden. Zij zagen al de valkuilen en zorgde ervoor dat ik daar niet inviel. Of wisten me te motiveren daar een les uit te trekken.

De beste zijn met mijn bedrijf

Toen ik in 1992 met Netherlocks Safety Systems startte had ik voor ogen om hiervan een internationaal succes te maken. Het lukte om met mijn medewerkers de nummer 1 in onze niche te worden. 

Wat was nu het succes? Dat was het coachen van mijn eigen mensen. Het bedrijf bestaat uit producten, processen en mensen. De producten kun je optimaliseren en de processen ook. Echter, beide zijn gevoelloze elementen in een organisatie.

Daarentegen zijn mensen gevoelswezens die presteren naargelang ze zich voelen. Het was voor mij daarom enorm belangrijk om de 50 man die voor Netherlocks werkten gefocust te houden. Dat zij konden presteren en daarbij het gevoel van een winnaar hadden. Dat ze niet bang waren om te falen en actie namen om te ervaren/te leren. 

Je bent een High Achiever van binnen 

Elke groei-ervaring bracht de medewerker weer buiten zijn of haar huidige comfort zone. Dat deed wellicht pijn bij de eerste confrontatie, maar de beloning was groot. Het veld waarin je dan weer ging acteren was veel groter en interessanter. Omdat iedereen dezelfde drive had werd iedereen gemotiveerd om mee te doen. 

Mijn roots als High Achiver gaat dus ver terug. Nu nog steeds zoek ik de grens wat mogelijk is. Niet zover dat het stuk gaat, maar tot daar waar je, misschien ongemakkelijk, het nog aankunt. Wanneer iets niet ongemakkelijk dan is het geen leerproces en past het nog lekker in je comfort zone.

Ik hoop dat jij ook je doelstellingen zo ver weg zet en groot maakt dat het ongemakkelijk voelt en dat jij iemand aan je zijde hebt die herkent welk pad je gaat bewandelen. Zo’n ervaren coach weet je dan eenvoudig door de storm te loodsen. Net als een ervaren kapitein zal doen bij zwaar weer.

Wanneer jij je koers weet en daarbij je doelstellingen dan wil ik met je samenwerken om deze ook te halen.

De waarom van Albert Buschgens

Andere dingen over mij

 • Mijn mantra is: Je bent tot alles instaat. Misschien niet alleen, maar je kunt alles bereiken.
 • Ik vertrouw alleen 100% op mezelf. Dat wil niet zeggen dat ik anderen niet vertrouw. Alleen kan ik mezelf voor 100% vertrouwen.
 • Het verleden is er om van te leren. Echter, leef ik in mijn toekomstige NU. 
 • Ik ben zeer sterk in het visualiseren van wat ik wil. Door synchroniciteit komt dit heel vaak uit.
 • Ik ben zeer geïnteresseerd in het manifesteren middels het kwantumveld.  
 • Ik ben dol op gezond eten.
 • Ik werk met Zoom, maar mijn voorkeur heeft 1 op 1 coaching. 
 • Ik geloof ook in de kracht van de groep. Maar, dan moet het een homogene groep zijn met de neuzen dezelfde kant op.
 • Ik ben dol op zingen en acteren. Het leven is een groot feest.
 • Ik loop graag op gympen met de shirt uit de broek. Zelden zul je mij in een pak zien.
 • Ik duw graag mensen tot grote hoogten en daarbij kan ik weleens zeggen wat ik er van vind.
 • Als wij samenwerken gaat het volledig om jouw doelstellingen en groei.


 Laat mij jou helpen verder te groeien met mijn unieke

S-PACE-Q Method

Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gert-Jan Verboog